Lemak Sayur
vis met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr garnalen
5 pijlstaart inktvisjes
2 sereh
800 ml santen
1 theel zout
225 gr bloemkool
1/2 wortel
5 kouseband
6 okra
1 aubergine
225 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 cm kunyit
1 kunyit blad
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ringetjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de groenten in kleinde stukjes (2cm).
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de garnalen en de inktvis toe en bak deze voor 1 minuut. Voeg dan de groenten en het water toe en stoof dit 1 minuut.
Dan de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.