zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Lempok tenggiri - Stoofpot van vis met ananas


Lempok tenggiri
Stoofpot van vis met ananas
Stoofpot van vis met ananas
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr makreel
1/2 halfrijpe ananas
500 ml water
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en de ananas in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierdoor de boemboe. Als het water kookt de makreel, het zout en de ananas toevoegen en het geheel zachtjes in 20 minuten gaar stoven.
ingrediënten:
400 gr makreel
1/2 halfrijpe ananas
500 ml water
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en de ananas in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierdoor de boemboe. Als het water kookt de makreel, het zout en de ananas toevoegen en het geheel zachtjes in 20 minuten gaar stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.