Stoofpot van vis met ananas
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr makreel
1/2 halfrijpe ananas
500 ml water
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en de ananas in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierdoor de boemboe. Als het water kookt de makreel, het zout en de ananas toevoegen en het geheel zachtjes in 20 minuten gaar stoven.
ingrediënten:
400 gr makreel
1/2 halfrijpe ananas
500 ml water
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en de ananas in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierdoor de boemboe. Als het water kookt de makreel, het zout en de ananas toevoegen en het geheel zachtjes in 20 minuten gaar stoven.