Geroosterde vis in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 makreel
1 kleine kunyitblad
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het kunyitblad in dunne reepjes en kerf de makreel aan beide zijden enkele malen in. Wrijf de vis in met de boemboe en laat het 45 minuten intrekken. Neem een dubbelgevouwen bananenblad en leg daarop de helft van het kunyitblad, dan de vis en dan het overige deel van het kunyitblad. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet de uiteinden van met de prikkers. Rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 20 minuten gaar.
ingrediënten:
1 makreel
1 kleine kunyitblad
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het kunyitblad in dunne reepjes en kerf de makreel aan beide zijden enkele malen in. Wrijf de vis in met de boemboe en laat het 45 minuten intrekken. Neem een dubbelgevouwen bananenblad en leg daarop de helft van het kunyitblad, dan de vis en dan het overige deel van het kunyitblad. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet de uiteinden van met de prikkers. Rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 20 minuten gaar.