Lele Masak Rawit
pittig gebakken en gestoofde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 kleine meerval
1 theel zout
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
3 groene tomaten
300 ml kokosmelk
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel trassi
2 cm kunyit
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding;
Bestrooi de vis met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis rondom bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Vervolgens de kokosmelk het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen.