zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Rempejek katjang - rijstemeelkoekjes met pinda's
- Telor bumbu bali
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Rabo'ruan - gekruid visvlees uit Kalimantan
- Pempek kates - visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
- Kerang Masak Daun Jeruk - gestoofde mosselen met citrus
- Gule Ikan Bali - vis op balinese wijze
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Ares - bananenboomstam in kokosmelksaus
Lele Masak Rawit - pittig gebakken en gestoofde vis


Lele Masak Rawit
pittig gebakken en gestoofde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 kleine meerval
1 theel zout
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
3 groene tomaten
300 ml kokosmelk
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel trassi
2 cm kunyit
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding;
Bestrooi de vis met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis rondom bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Vervolgens de kokosmelk het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.