Sawi Putih Tumis Ebi
roerbak van Chinese kool met champignons
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr Chinese kool
50 gr rijst-stro paddenstoel / champignons
1 theel ebi
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 groene lomboks
1 rode lombok
1 tomaat
1 theel vissaus
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
50 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken van 3 cm en de paddenstoelen in dikke plakken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de tomaat fijn en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de ebi voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kool en de champignons toevoegen en bak deze zacht.
Meng de vissaus, het zout, de peper, de palmsuiker en het water erdoor en kook het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Siap Mepanggang - gegrilde kip
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Daging Bumbu Manis - rundvlees in een donkere zoete saus
- Ayam Masak di Belanga - pittige kip uit een pot van aardenwerk
- Wonosobo
- Gule Ramas - Gestoofde karper
- Oseng-Oseng Ati Ampela - kruidig gestoofde kip
- Brengkessan Bumbu Rujak - gestoomde makreel
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...