Nasi Uduk Betawi
geurende kokosrijst uit Jakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rijst
125 ml santen asli
635 ml water
2 sereh/citroengras
2 pandan blad
4 salamblad
4 cm jahe
3 cm laos
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de laos en de jahe in dunne plakjes. Meng alle ingrediënten door elkaar in een stoompan/rijstkoker en kook het geheel gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Plecing Ayam - gekruide en geroosterde kip
- Daging Madura
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Tongseng kambing - Gestoofd lamsvlees
- Ikan Hahiru - Red snapper in zuur-pittige bouillon
- Bebek bacem - gebakken eend met een kruidige zoete saus
- Pallu Kaloa Ayam - gebakken gekruide kip
- Geplak - cakejes van rijst, kokos en suiker
- Merpati Goreng - gebakken duiven
- Pata Hamonado - varkensvlees in ananassaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...