logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Chow Mein - 鸡肉炒面
gebakken mie met kip

Ingrediënten:
200 gr kipfilet/kippendij
1/2 eetl tapioca bloem
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel sesamolie
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 bok choy / Shanghai paksoy
100 gr tauge
1 lente-ui
2 porties eiermie, gekookt
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
1 eetl lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 eetl oestersaus
1/2 theel zwarte peper

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de bok choy in schuin gesneden reepjes. Snijd de lente-ui fijn. snijd de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Meng het vlees met het zout, de tapioca en het water. Meng dan de sesamolie erdoor.
Verhit een pan en voeg dan 1 eetl olie toe en voeg het vlees toe. Bak het vlees totdat het van kleur is verandert. Schep het vlees dan uit de pan.
Voeg 1 eetl olie toe en fruit de knoflook, de lomboks en het witte deel van de lente-ui. Voeg dan de mie toe en roerbak deze voor 1 minuut.
Dan de kip, de bok choy en de tauge toevoegen en meng goed. Vervolgens de saus toevoegen en meng goed en bak het geheel gaar. Strooi dan het groen van de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180600