Chow Mein - 炒面
Chinese bami goreng
Ingrediënten:
1 kipfilet (175-200gr)
1/2 eetl maizena/tapioca bloem
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel sesamolie
Ingrediënten saus:
1 eetl lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 eetl oestersaus
1/4 theel zwarte peper
Ingrediënten roerbak:
400 gr eiermie (gekookt)
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 lente-ui
1 bok choy / Shanghai paksoi
75 gr tauge
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes/reepjes en meng het met de maizena, het zout en het water totdat alles gecoat is. Meng dan de sesamolie erdoor. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Hak de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Snijd de bok choy in stukjes.
Verhit een pan op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe en bak dan het vlees totdat deze van kleur zijn verandert en schep het uit de pan. Voeg dan de overig olie toe en bak de knoflook, de lombok en het witte deel van de lente-ui voor 30 seconden. Voeg dan de mie toe en bak het al roerend voor 1-2 minuten.
Vervolgens de kip, de bok choy en de tauge toevoegen en meng dan de saus erdoor en bak het geheel totdat het heet is geworden. Strooi het groene deel van de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Tomat
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
- Acar Campur 2 - Zoetzuur van groenten
- Ayam Baboto - kipfilet in kokosmelk
- Timus Singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...