logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Chow Mein - 炒面
Chinese bami goreng

Ingrediënten:
1 kipfilet (175-200gr)
1/2 eetl maizena/tapioca bloem
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel sesamolie

Ingrediënten saus:
1 eetl lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 eetl oestersaus
1/4 theel zwarte peper

Ingrediënten roerbak:
400 gr eiermie (gekookt)
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 lente-ui
1 bok choy / Shanghai paksoi 
75 gr tauge
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes/reepjes en meng het met de maizena, het zout en het water totdat alles gecoat is. Meng dan de sesamolie erdoor. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Hak de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Snijd de bok choy in stukjes.
Verhit een pan op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe  en bak dan het vlees totdat deze van kleur zijn verandert en schep het uit de pan. Voeg dan de overig olie toe en bak de knoflook, de lombok en het witte deel van de lente-ui voor 30 seconden. Voeg dan de mie toe en bak het al roerend voor 1-2 minuten.
Vervolgens de kip, de bok choy en de tauge toevoegen en meng dan de saus erdoor en bak het geheel totdat het heet is geworden. Strooi het groene deel van de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392062