Chow Mei Fun
mihun met kip en groenten
Ingrediënten:
1 kippenborst/dijen
1/2 eetl maizena
1/8 theel zout
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 theel olie
100 gr mihun
3 lente-ui
4 teentjes knoflook
1/2 rode paprika
100 gr paddenstoelen, gemengd
100 gr tauge
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/2 eetl oestersaus
1 theel witte peper
1/2 theel sesamolie
2 eetl olie
water
Bereiding:
Week de mihun in heet water voor 2 minuten. Giet af en knip het daarna in stukken en zet apart. Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng het vlees met de maizena, het zout en de rijstwijn en kneed het totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de olie erdoor en zet apart.
Meng de sojasausen met de oestersaus, de peper en de sesamolie en zet apart. Hak de knoflook fijn en snijd de paprika julienne. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Snijd de lente-ui fijn en houd het groen en de wit gescheiden.
Verhit een pan 1 eetl olie en voeg dan de kip toe en bak het totdat de kip van kleur is verandert. Zet het dan apart. Voeg dan de overige olie toe en fruit de knoflook en het witte deel van de lente-ui voor 1 minuut. Dan de mihun, de paprika, de paddenstoelen en de tauge toevoegen en bak het totdat de paddenstoelen zacht beginnen te worden. Dan de kip, de saus en het groene deel van de lente-ui toevoegen en meng het goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rempah - gebakken gekruide kokos
- Gaeng Phed Ped - eend met groenten
- Badar masik - Gefrituurde vis in een pittige friszure saus
- Cah taoge ayam - gebakken kip met tauge
- Be celeng base Bali - varkensvlees
- Kepayang - Zoetzuur van kluwek
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Rujak rode bes
- Gudeg kering - Gestoofde nangka
- Cakep Siap - Kippenpoten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...