zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Kangkung Bumbu Kemiri - pittige roerbak van kangkung met kemiri
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Tumis Kangkung - Tumis van waterspinazie
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Tumis Kailan Bawang Putih Tabur Wijen - roerbak van kailan met knoflook en sesam
- Filipijnse nasi goreng
- Tumis kacang panjang wortel - gestoofde kouseband met wortel
Chow Fun Kai - 鸡肉炒粉 - gebakken brede rijstmie met kip


Chow Fun Kai - 鸡肉炒粉
gebakken brede rijstmie met kip
Ingrediënten:
200 gr kipfilet/dij
1/2 eetl maizena
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel olie
400 gr Sa-ho Fun/brede rijstmie, anders udon
1/2 ui
1/2 rode paprika
2 takjes bleekselderij of Chinese bieslook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1 lente-ui
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Meng de maizena met het zout en het water. Meng dan de kip erdoor en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de olie erdoor mengen en laat het 15 minuten marineren.
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de selderij schuin in stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan de kip toe en bak het todat het verkleurd is. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Voeg dan de overige olie toe en dan de mie en bak deze zacht. Dan de ui, de paprika en de selderij toevoegen en bak het voor 30 seconden.
Dan de kip, de sojasaus en de sesamolie toevoegen en meng het geheel goed door elkaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.
gebakken brede rijstmie met kip
Ingrediënten:
200 gr kipfilet/dij
1/2 eetl maizena
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel olie
400 gr Sa-ho Fun/brede rijstmie, anders udon
1/2 ui
1/2 rode paprika
2 takjes bleekselderij of Chinese bieslook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1 lente-ui
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Meng de maizena met het zout en het water. Meng dan de kip erdoor en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de olie erdoor mengen en laat het 15 minuten marineren.
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de selderij schuin in stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan de kip toe en bak het todat het verkleurd is. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Voeg dan de overige olie toe en dan de mie en bak deze zacht. Dan de ui, de paprika en de selderij toevoegen en bak het voor 30 seconden.
Dan de kip, de sojasaus en de sesamolie toevoegen en meng het geheel goed door elkaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.