Chow Fun Kai - 鸡肉炒粉
gebakken brede rijstmie met kip
Ingrediënten:
200 gr kipfilet/dij
1/2 eetl maizena
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel olie
400 gr Sa-ho Fun/brede rijstmie, anders udon
1/2 ui
1/2 rode paprika
2 takjes bleekselderij of Chinese bieslook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1 lente-ui
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Meng de maizena met het zout en het water. Meng dan de kip erdoor en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de olie erdoor mengen en laat het 15 minuten marineren.
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de selderij schuin in stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan de kip toe en bak het todat het verkleurd is. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Voeg dan de overige olie toe en dan de mie en bak deze zacht. Dan de ui, de paprika en de selderij toevoegen en bak het voor 30 seconden.
Dan de kip, de sojasaus en de sesamolie toevoegen en meng het geheel goed door elkaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Peniki
- Kailan Tumis Ayam Giling - roerbak van kailan met kip
- Ca cumi cabe hijau - inktvis
- Lula Betawi - geiten- of lamsvlees
- Khiaw Waan Nuea - rundvlees met groene sambal
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Brongkos bungkus
- Nasi Goreng 2
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...