Recente Reacties

Chow Fun Kai - 鸡肉炒粉
gebakken brede rijstmie met kip

Ingrediënten:
200 gr kipfilet/dij
1/2 eetl maizena
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel olie

400 gr Sa-ho Fun/brede rijstmie, anders udon
1/2 ui
1/2 rode paprika
2 takjes bleekselderij of Chinese bieslook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1 lente-ui
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Meng de maizena met het zout en het water. Meng dan de kip erdoor en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de olie erdoor mengen en laat het 15 minuten marineren.
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de selderij schuin in stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan de kip toe en bak het todat het verkleurd is. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Voeg dan de overige olie toe en dan de mie en bak deze zacht. Dan de ui, de paprika en de selderij toevoegen en bak het voor 30 seconden.
Dan de kip, de sojasaus en de sesamolie toevoegen en meng het geheel goed door elkaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587312