logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Chow Fun Kai - 鸡肉炒粉
gebakken brede rijstmie met kip

Ingrediënten:
200 gr kipfilet/dij
1/2 eetl maizena
1/8 theel zout
1 eetl water
1 theel olie

400 gr Sa-ho Fun/brede rijstmie, anders udon
1/2 ui
1/2 rode paprika
2 takjes bleekselderij of Chinese bieslook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1 lente-ui
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Meng de maizena met het zout en het water. Meng dan de kip erdoor en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de olie erdoor mengen en laat het 15 minuten marineren.
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de selderij schuin in stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan de kip toe en bak het todat het verkleurd is. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Voeg dan de overige olie toe en dan de mie en bak deze zacht. Dan de ui, de paprika en de selderij toevoegen en bak het voor 30 seconden.
Dan de kip, de sojasaus en de sesamolie toevoegen en meng het geheel goed door elkaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 165 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421459