Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
1 Comment
Nasi Goreng Bumbu Bakar - gebakken gekruide rijst met kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Bumbu Bakar
gebakken gekruide rijst met kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 kippen spiermagen, gekookt
500 gr witte rijst
2 eieren, geklopt
1 lente-ui
1 eetl kecap manis
2 theel kecap asin
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 cm kencur
3 rode lomboks
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 teentjes knoflook
7 sjalotjes

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes van 1/2 cm. Snijd de spiermaagjes in blokjes van 1 1/2cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en schuif het aan de kant. Voeg dan de eieren toe en bak deze al roerend. Dan de spiermaagjes toevoegen en bak het geheel voor een paar minuten.
Dan de rijst toevoegen en meng goed. Voeg dan de kecaps, het zout en de peper toe en meng alles goed. Meng dan de lente-ui erdoor en bak het geheel gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Jet · 2 years ago
    Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932412