Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Icon1 Comment
Nasi Goreng Bumbu Bakar - gebakken gekruide rijst met kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Bumbu Bakar
gebakken gekruide rijst met kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 kippen spiermagen, gekookt
500 gr witte rijst
2 eieren, geklopt
1 lente-ui
1 eetl kecap manis
2 theel kecap asin
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 cm kencur
3 rode lomboks
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 teentjes knoflook
7 sjalotjes

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes van 1/2 cm. Snijd de spiermaagjes in blokjes van 1 1/2cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en schuif het aan de kant. Voeg dan de eieren toe en bak deze al roerend. Dan de spiermaagjes toevoegen en bak het geheel voor een paar minuten.
Dan de rijst toevoegen en meng goed. Voeg dan de kecaps, het zout en de peper toe en meng alles goed. Meng dan de lente-ui erdoor en bak het geheel gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Jet · 1 years ago
    Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

who is online

We hebben 264 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914067