curry van viskuit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr viskuit
2 eetl limoensap
5 eetl olie
1 serehstengel
5 kerrieblad
1/2 pandan blad
500 ml santen asli
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde rawits
2 theel ketumbar
1/2 theel anijszaad
1/2 theel jinten
1 eetl geraspte kokos
2 cm gedroogde belimbing wuluh
4 cm jahe
3 theel knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rooster het anijszaad droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Halveer de lomboks Wrijf de kuit in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Meng het daarna met de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kuit totdat het harder wordt. Voeg dan het pandanblad, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak dit 1 minuut. Dan de santen en de lomboks toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het gaar is geworden.