zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Gulai Telur Ikan - curry van viskuit


Gulai Telur Ikan
curry van viskuit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr viskuit
2 eetl limoensap
5 eetl olie
1 serehstengel
5 kerrieblad
1/2 pandan blad
500 ml santen asli
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde rawits
2 theel ketumbar
1/2 theel anijszaad
1/2 theel jinten
1 eetl geraspte kokos
2 cm gedroogde belimbing wuluh
4 cm jahe
3 theel knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rooster het anijszaad droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Halveer de lomboks Wrijf de kuit in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Meng het daarna met de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kuit totdat het harder wordt. Voeg dan het pandanblad, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak dit 1 minuut. Dan de santen en de lomboks toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het gaar is geworden.
curry van viskuit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr viskuit
2 eetl limoensap
5 eetl olie
1 serehstengel
5 kerrieblad
1/2 pandan blad
500 ml santen asli
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde rawits
2 theel ketumbar
1/2 theel anijszaad
1/2 theel jinten
1 eetl geraspte kokos
2 cm gedroogde belimbing wuluh
4 cm jahe
3 theel knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rooster het anijszaad droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Halveer de lomboks Wrijf de kuit in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Meng het daarna met de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kuit totdat het harder wordt. Voeg dan het pandanblad, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak dit 1 minuut. Dan de santen en de lomboks toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.