Soto Daging Bangkalan
vleessoep uit Bangkalan (Madura)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1750 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente uit
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel trasi
1/2 theel peper
Taburan;
garnering:
hardgekookte eieren
mihoen
bawang goreng
sambal
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in het water gaar en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook, de lenteui en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de knoflook en de lentui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 1 minuut. Het mengsel samen met het vlees, het zout en de jeruk purut blaadjes bij de bouillon voegen het het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Leg in soepkommen wat ei, mihoen en sambal en giet de soep erop. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Terasi Udang - garnalen in pittige saus
- Bakwan Taoge - gebakken tauge/garnalen koekjes
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Bakwan Jagung Kencur - met kencur gekruide maiskoekjes
- Oi Sobagi 오이소박이 - met kimchi gevulde komkommer
- Blado Kentang Gampang
- Chongqing Kip - zeer pittige gebakken kip
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...