logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Soto Daging Bangkalan
vleessoep uit Bangkalan (Madura)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1750 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente uit
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel trasi
1/2 theel peper

Taburan;
garnering:
hardgekookte eieren
mihoen
bawang goreng
sambal

Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in het water gaar en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook, de lenteui en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. 
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de knoflook en de lentui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 1 minuut. Het mengsel samen met het vlees, het zout en de jeruk purut blaadjes bij de bouillon voegen het het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Leg in soepkommen wat ei, mihoen en sambal en giet de soep erop. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 191 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180515