zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Sambal Bajak
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Telor asin - zoute eieren
Soto Daging Bangkalan - vleessoep uit Bangkalan (Madura)


Soto Daging Bangkalan
vleessoep uit Bangkalan (Madura)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1750 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente uit
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel trasi
1/2 theel peper
Taburan;
garnering:
hardgekookte eieren
mihoen
bawang goreng
sambal
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in het water gaar en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook, de lenteui en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de knoflook en de lentui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 1 minuut. Het mengsel samen met het vlees, het zout en de jeruk purut blaadjes bij de bouillon voegen het het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Leg in soepkommen wat ei, mihoen en sambal en giet de soep erop. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
vleessoep uit Bangkalan (Madura)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1750 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente uit
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel trasi
1/2 theel peper
Taburan;
garnering:
hardgekookte eieren
mihoen
bawang goreng
sambal
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in het water gaar en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook, de lenteui en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de knoflook en de lentui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 1 minuut. Het mengsel samen met het vlees, het zout en de jeruk purut blaadjes bij de bouillon voegen het het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Leg in soepkommen wat ei, mihoen en sambal en giet de soep erop. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.