banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Daging Bangkalan
vleessoep uit Bangkalan (Madura)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1750 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente uit
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel trasi
1/2 theel peper

Taburan;
garnering:
hardgekookte eieren
mihoen
bawang goreng
sambal

Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in het water gaar en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook, de lenteui en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. 
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de knoflook en de lentui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 1 minuut. Het mengsel samen met het vlees, het zout en de jeruk purut blaadjes bij de bouillon voegen het het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Leg in soepkommen wat ei, mihoen en sambal en giet de soep erop. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36638796