zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Soto Dengan


Soto Dengan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 lontong
1/2 kip
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
4 teentjes knoflook, gekneusd
1 theel asem
4 eetl. water
zout naar smaak
olie
1/4 pak laksa
200 gr. taugé
1 serehstengel, gekneusd
Haluskan;
boemboe:
1/2 theel. trassi
2 sjalotten
1/4 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
1 kemirinoot
1 mespunt kunir
Taburan:
garnering:
2 stengels selderij
2 eetl. bawang goreng
Cara mambuat:
Bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en wrijf hiermee samen met het zout de kip in en laat deze 15 minuten intrekken..Verhit wat olie in een wok/wadjan en bak de knoflook kort. Verhit in een pan het water en voeg hier de boemboe, de knoflook, de kip en de sereh toe en kook hierin de kip zachtjes gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes. Blancheer de tauge en de selderij en laat deze uitlekken. Snijd de selderij in kleine stukjes. Week eerst de laksa in warm water en kook deze daarna voor 4 minuten. Laat de laksa goed uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de lontong in blokjes.
Leg in de kommen/borden eerst wat blokjes lontong met daarover wat tauge, laksa en het vlees en giet hierover de bouillon. Strooi daarover de selderij en de bawang goreng.
1 lontong
1/2 kip
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
4 teentjes knoflook, gekneusd
1 theel asem
4 eetl. water
zout naar smaak
olie
1/4 pak laksa
200 gr. taugé
1 serehstengel, gekneusd
Haluskan;
boemboe:
1/2 theel. trassi
2 sjalotten
1/4 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
1 kemirinoot
1 mespunt kunir
Taburan:
garnering:
2 stengels selderij
2 eetl. bawang goreng
Cara mambuat:
Bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en wrijf hiermee samen met het zout de kip in en laat deze 15 minuten intrekken..Verhit wat olie in een wok/wadjan en bak de knoflook kort. Verhit in een pan het water en voeg hier de boemboe, de knoflook, de kip en de sereh toe en kook hierin de kip zachtjes gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes. Blancheer de tauge en de selderij en laat deze uitlekken. Snijd de selderij in kleine stukjes. Week eerst de laksa in warm water en kook deze daarna voor 4 minuten. Laat de laksa goed uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de lontong in blokjes.
Leg in de kommen/borden eerst wat blokjes lontong met daarover wat tauge, laksa en het vlees en giet hierover de bouillon. Strooi daarover de selderij en de bawang goreng.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.