banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Soto Dengan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Soto Dengan

 Bahan-bahan:

ingrediënten:
1 lontong
1/2 kip
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
4 teentjes knoflook, gekneusd
1 theel asem
4 eetl. water
zout naar smaak
olie
1/4 pak laksa
200 gr. taugé
1 serehstengel, gekneusd

Haluskan;
boemboe:
1/2 theel. trassi
2 sjalotten
1/4 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
1 kemirinoot
1 mespunt kunir

Taburan:
garnering:
2 stengels selderij
2 eetl. bawang goreng

Cara mambuat:
Bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en wrijf hiermee samen met het zout de kip in en laat deze 15 minuten intrekken..Verhit wat olie in een wok/wadjan en bak de knoflook kort. Verhit in een pan het water en voeg hier de boemboe, de knoflook, de kip en de sereh toe en kook hierin de kip zachtjes gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes. Blancheer de tauge en de selderij en laat deze uitlekken. Snijd de selderij in kleine stukjes. Week eerst de laksa in warm water en kook deze daarna voor 4 minuten. Laat de laksa goed uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de lontong in blokjes.
Leg in de kommen/borden eerst wat blokjes lontong met daarover wat tauge, laksa en het vlees en giet hierover de bouillon. Strooi daarover de selderij en de bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 57 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39813175