banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Soto Dengan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Soto Dengan

 Bahan-bahan:

ingrediënten:
1 lontong
1/2 kip
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
4 teentjes knoflook, gekneusd
1 theel asem
4 eetl. water
zout naar smaak
olie
1/4 pak laksa
200 gr. taugé
1 serehstengel, gekneusd

Haluskan;
boemboe:
1/2 theel. trassi
2 sjalotten
1/4 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
1 kemirinoot
1 mespunt kunir

Taburan:
garnering:
2 stengels selderij
2 eetl. bawang goreng

Cara mambuat:
Bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en wrijf hiermee samen met het zout de kip in en laat deze 15 minuten intrekken..Verhit wat olie in een wok/wadjan en bak de knoflook kort. Verhit in een pan het water en voeg hier de boemboe, de knoflook, de kip en de sereh toe en kook hierin de kip zachtjes gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes. Blancheer de tauge en de selderij en laat deze uitlekken. Snijd de selderij in kleine stukjes. Week eerst de laksa in warm water en kook deze daarna voor 4 minuten. Laat de laksa goed uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de lontong in blokjes.
Leg in de kommen/borden eerst wat blokjes lontong met daarover wat tauge, laksa en het vlees en giet hierover de bouillon. Strooi daarover de selderij en de bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565123