sambal goreng van bloemkool
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 eetl. olie
1 kleine bloemkool
250 ml dikke kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. trassi
2 sjalotten
1/2 theel. gula jawa
zout naar smaak
1 theel. laos
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verdeel de bloomkool in kleine roosjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de bloemkool toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt het dan nog 12 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
2 eetl. olie
1 kleine bloemkool
250 ml dikke kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. trassi
2 sjalotten
1/2 theel. gula jawa
zout naar smaak
1 theel. laos
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verdeel de bloomkool in kleine roosjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de bloemkool toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt het dan nog 12 minuten zachtjes stoven.