Daging Bawang Jeruk
gestoofd rundvlees met ui en een citrus aroma
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
500 ml kokoswater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
3 rode lomboks
2 cm jahe
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3x3 cm. Hak de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het kokoswater toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kodok - gevulde makreel
- Sie Asam Pedah - gekruid gestoofd rundvlees
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Ampas Tarigu - cakes uit de Molukken
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Kue pisang pakai air jeruk - Banaan-sinaasappelcake
- Babi Usee Usee - varkensvlees in saus
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
- Ledre Intip - bananen-rijst koekjes
- Jagung Uk - gekookte mais en bonen met kokos
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...