Ayam Bumbu Cabai Hijau
gebakken kip in een groene peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1 theel zout
6 groene lomboks
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 cm jahe
3 groene tomaten
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut
400 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de jahe, de serai en de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de lomboks en de keriting fijn.
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip halfgaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de keriting toe en bak deze zacht. Dan de kip, de jahe, de tomaten, de serai toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en kook op laag vuur het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Sayur Godog Labu Siam - in kokosmelk gestoofde chayote met tahu
- Ayam Masak Bugis - kip in saus
- Tumis Buncis Dan Petai - gestoofde boontje met peteh
- Bacem Ayam - gekruide gebakken kip
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Jukut Buah Kacang - gekruid en gestoofd kousenband
- Watar Kawuhuk - maïskorrels met kokos
- Daging Panggang Madu - in honing gebakken rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...