logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bumbu Cabai Hijau
gebakken kip in een groene peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1 theel zout
6 groene lomboks
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 cm jahe
3 groene tomaten
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut
400 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de jahe, de serai en de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de lomboks en de keriting fijn.
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip halfgaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de keriting toe en bak deze zacht. Dan de kip, de jahe, de tomaten, de serai toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en kook op laag vuur het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 40 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367