banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bumbu Cabai Hijau
gebakken kip in een groene peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1 theel zout
6 groene lomboks
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 cm jahe
3 groene tomaten
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut
400 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de jahe, de serai en de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de lomboks en de keriting fijn.
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip halfgaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de keriting toe en bak deze zacht. Dan de kip, de jahe, de tomaten, de serai toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en kook op laag vuur het verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39804265