Khiew Wan Gay Tod
Groene kerrie kip balletjes
ingrediënten:
200 gr kipfilet
3 eetlepels groene curry Paste
100 ml kokosmelk
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
paneermeel
Olie om in te frituren
Ingrediënten zoet-zure saus:
4 eetl suiker
1 eetl azijn
1 eetl Zout
150 ml water
1 sjalot
3 cm komkommer
2 rode lomboks
20 koriander blaadjes
bereiding:
Hak de kipfilet fijn en meng dit samen met de currypasta, het zout en de suiker tot een homogeen gehakt. Neem een eetlepel van dit gehakt en bedek het met paneermeel.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin. Laat deze daarna uitlekken en serveer het met de saus.
bereiding saus:
Snijd de sjalot, de komkommer, de lomboks en de koriander fijn. Verhit in een pan het water en los hierin de suiker, het zout en de azijn op. Meng dan de sjalot, de komkommer, de lomboks en de koriander erdoor en serveer het bij de balletjes.