logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Khiew Wan Gay Tod
Groene kerrie kip balletjes

ingrediënten:
200 gr kipfilet
3 eetlepels groene curry Paste
100 ml kokosmelk
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
paneermeel
Olie om in te frituren
 
Ingrediënten zoet-zure saus:
4 eetl suiker
1 eetl azijn
1 eetl Zout
150 ml water
1 sjalot
3 cm komkommer
2 rode lomboks
20 koriander blaadjes
 
bereiding:
Hak de kipfilet fijn en meng dit samen met de currypasta, het zout en de suiker tot een homogeen gehakt. Neem een eetlepel van dit gehakt en bedek het met paneermeel.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin. Laat deze daarna uitlekken en serveer het met de saus.
 
bereiding saus:
Snijd de sjalot, de komkommer, de lomboks en de koriander fijn. Verhit in een pan het water en los hierin de suiker, het zout en de azijn op. Meng dan de sjalot, de komkommer, de lomboks en de koriander erdoor en serveer het bij de balletjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140255