logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bumbu Rujak 2

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 eetl citroensap
zout naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel trassie
4 rode uien
2 witte uien
3 kemirienoten
2 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Fruit de in dezelfde de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de kokosmelk, de sereh, de kip en het citroensap toe en stoof de kip in 35 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 168 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492