Ayam Bumbu Rujak Dua
in gekruide kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serai/sereh/citroengras
250 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 limoen, sap
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kemirienoten
1 cm lengkuas/laos
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en schep uit de pan. Fruit de bumbu in de olie voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de kokosmelk, de serai en het limoensap toe en kook de kip op laag vuur verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Masak Tomat - varkensvlees met tomaten
- Sambal Mbe
- Sambal Boet
- Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Gule labu merah - Stoofpot van groenten en vis
- Sayur riport
- Udang Bumbu Asam - gebakken garnalen op Molukse wijze
- Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...