Kip in Manadonese satékruiden
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip van ca. 1 kg
5 eetl. olie,
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
11 rawits,
1 serehstengel
5 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe 2 minuten. Dan de kip toevoegen met zout naar smaak en nog 25 minuten zachtjes laten sudderen.
Ingredienten:
1 kip van ca. 1 kg
5 eetl. olie,
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
11 rawits,
1 serehstengel
5 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe 2 minuten. Dan de kip toevoegen met zout naar smaak en nog 25 minuten zachtjes laten sudderen.