Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
olie (frituren)
6 mangkokblaadjes, ragfijn gesneden
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 kunyitblad (kurkuma)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
3 asam kandis (anders 2 theel asem)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de vis schoon en snijd deze in stukken (formaat moot). Verhit in een wok/wadjan olie en frituur de vis bruin. Verhit in een wok/wadjan de eetlepels olie en fruit hierin de boemboe. Voeg de sereh, het kunyit blad, zout naar smaak en de kokosmelk toe. Laat dit zachtjes koken totdat de suas is ingedikt. voeg dan de vis, de mangkokblaadjes en de asam toe en laat alles nog 6 minuten sudderen.