Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pindang ikan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindang ikan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
olie (frituren)
6 mangkokblaadjes, ragfijn gesneden
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 kunyitblad (kurkuma)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
3 asam kandis (anders 2 theel asem)
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de vis schoon en snijd deze in stukken (formaat moot). Verhit in een wok/wadjan olie en frituur de vis bruin. Verhit in een wok/wadjan de eetlepels olie en fruit hierin de boemboe. Voeg de sereh, het kunyit blad, zout naar smaak en de kokosmelk toe. Laat dit zachtjes koken totdat de suas is ingedikt. voeg dan de vis, de mangkokblaadjes en de asam toe en laat alles nog 6 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068713