Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Kuah Santan
geroosterde kip in kokosmelksaus

Baha-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 salam blad
8 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 theel asam / tamarinde
700 ml kokosmelk
2 limoenen, sap
1 eetl boter
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met de boter. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de kokosmelk, de palmsuiker, de kecap, het zout en de asam toevoegen en kook de kip verder gaar. Roer dan het limoensap erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41041219