zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis Selada Air Pedas - pittige roerbak van waterkers met mais
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal lombok
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Tuun Fafi - Geroosterd speenvarken
- Sambal Goreng Kol Jagung - gehakt met kool en mais
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Ayam Tumis Paprika - roerbak van kip met paprika
- Santen - bereiding van kokosmelk
Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus


Ayam Bakar Kuah Santan
geroosterde kip in kokosmelksaus
Baha-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 salam blad
8 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 theel asam / tamarinde
700 ml kokosmelk
2 limoenen, sap
1 eetl boter
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met de boter. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de kokosmelk, de palmsuiker, de kecap, het zout en de asam toevoegen en kook de kip verder gaar. Roer dan het limoensap erdoor en serveer.
geroosterde kip in kokosmelksaus
Baha-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 salam blad
8 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 theel asam / tamarinde
700 ml kokosmelk
2 limoenen, sap
1 eetl boter
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met de boter. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de kokosmelk, de palmsuiker, de kecap, het zout en de asam toevoegen en kook de kip verder gaar. Roer dan het limoensap erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.