Ayam Bakar Kuah Santan
geroosterde kip in kokosmelksaus
Baha-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 salam blad
8 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 theel asam / tamarinde
700 ml kokosmelk
2 limoenen, sap
1 eetl boter
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met de boter. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de kokosmelk, de palmsuiker, de kecap, het zout en de asam toevoegen en kook de kip verder gaar. Roer dan het limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Num Prik Aong - pittige dikke vlees/tomaten salsa
- Bebotok Daging 2
- Be Sampi Mesitsit - gedroogd kruidig rundvlees
- Bakso balletjes
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Gaeng Moo Tepo - gekruid varkensvlees met waterspinazie
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Mangut Bebek - kruidig gestoofde eend
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...