logo

Recente Reacties

Ayam Bakar Lumajang
geroosterde pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 limoen, sap
1 theel zout
3 eetl asamwater
2 eetl water
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lomboks
1 1/2 theel terasi/trasi bakar
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1/2 eetl ketumbar, geroosterd
2 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit een pan en bak de kip vrijwel gaar. Voeg dan de bumbu, het asamwater en het water toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Klem de kip daarna tussen de satestokjes en rooster de kip boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin. Besprenkel de kip regelmatig tijdens het roosteren met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 212 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42955597