zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Seen Lo Shun Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met asperges
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Sayur Asem Rebung Udang - bamboescheuten met garnalen in saus
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis
- Filipijnse nasi goreng
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees


Doenjang jjigae 된장찌개
stoofpotje van rundvlees
Ingrediënten:
100 gr klapstuk
100 gr courgette
60 gr Koreaanse witte radijs / daikon / rettich
1 sjalot
1 rode lombok
1 lente-ui
250 gr tahu/tofu
2 eetl doenjang
1 theel gochujang
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel azijn
500 ml water + 1/2 theel rijstmeel
1 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes, de tahu en de radijs in plakjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, de lente-ui, de sjalot en de lombok in reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees totdat deze niet meer roze is. Dan de radijs toevoegen en bak deze zacht.
Voeg het water toe samen met de doenjang en de gochujang en breng aan de kook voor 4 minuten. Voeg dan tahu, de courgette, de sjalot en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 5 minuten. Dan de azijn, de lente-ui en de lombok toevoegen en kook het zachtjes voor 2 minuten. Serveer met rijst
gerecht is voor 2 personen.
stoofpotje van rundvlees
Ingrediënten:
100 gr klapstuk
100 gr courgette
60 gr Koreaanse witte radijs / daikon / rettich
1 sjalot
1 rode lombok
1 lente-ui
250 gr tahu/tofu
2 eetl doenjang
1 theel gochujang
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel azijn
500 ml water + 1/2 theel rijstmeel
1 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes, de tahu en de radijs in plakjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, de lente-ui, de sjalot en de lombok in reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees totdat deze niet meer roze is. Dan de radijs toevoegen en bak deze zacht.
Voeg het water toe samen met de doenjang en de gochujang en breng aan de kook voor 4 minuten. Voeg dan tahu, de courgette, de sjalot en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 5 minuten. Dan de azijn, de lente-ui en de lombok toevoegen en kook het zachtjes voor 2 minuten. Serveer met rijst
gerecht is voor 2 personen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.