logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Doenjang jjigae 된장찌개
stoofpotje van rundvlees

Ingrediënten:
100 gr klapstuk
100 gr courgette
60 gr Koreaanse witte radijs / daikon / rettich
1 sjalot
1 rode lombok
1 lente-ui
250 gr tahu/tofu
2 eetl doenjang
1 theel gochujang
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel azijn
500 ml water + 1/2 theel rijstmeel
1 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes, de tahu en de radijs in plakjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, de lente-ui, de sjalot en de lombok in reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees totdat deze niet meer roze is. Dan de radijs toevoegen en bak deze zacht.
Voeg het water toe samen met de doenjang en de gochujang en breng aan de kook voor 4 minuten. Voeg dan tahu, de courgette, de sjalot en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 5 minuten. Dan de azijn, de lente-ui en de lombok toevoegen en kook het zachtjes voor 2 minuten. Serveer met rijst

gerecht is voor 2 personen.

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397679