Doenjang jjigae 된장찌개
stoofpot van varkensvlees met tauco
Ingrediënten:
100 gr varkensvlees (schouder)
300 gr tahu
1/2 cougette
75 gr daikon
1/4 ui
1 rode lombok
1 lente-ui
2 eetl doenjang / tauco
1 theel gochugaru
2 teentjes knoflook
1 theel azijn
500 ml water + 2 theel rijstmeel / ansjovis bouillon
olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes, de tahu en de courgette in blokjes en de daikon in dunne vierkantjes. snijd de ui en de lombok in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en roerbak het vlees samen met de gochugaru en de doenjang voor 4 minuten.
Voeg dan het water+rijstmeel toe en roer totdat de doenjang is opgelost. Voeg dan de daikon toe en kook dit voor 5 minuten.
Dan de ui, de knoflook, de tahu, de courgette en de lombok toevoegen en kook voor 5 minuten. Dan de lente-ui toevoegen en kook nog voor 2 minuten en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gochujang Saewu Gui - sate van pittige garnalen
- Sate Asem - sate van rundvlees
- Gung Fu Shrimp - gebakken gehakte garnalen
- Ikan Kubis - vis in koolbladeren
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
- Daging Masak Taoco - gekruid gebakken gestoofd rundvlees
- Ojingeo Bokkeum 오징어볶음 - pittige roerbak van inktvis
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!