Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpot van varkensvlees met tauco

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Doenjang jjigae 된장찌개
stoofpot van varkensvlees met tauco

Ingrediënten:
100 gr varkensvlees (schouder)
300 gr tahu
1/2 cougette
75 gr daikon
1/4 ui
1 rode lombok
1 lente-ui
2 eetl doenjang / tauco
1 theel gochugaru
2 teentjes knoflook
1 theel azijn
500 ml water + 2 theel rijstmeel / ansjovis bouillon
olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes, de tahu en de courgette in blokjes en de daikon in dunne vierkantjes. snijd de ui en de lombok in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en roerbak het vlees samen met de gochugaru en de doenjang voor 4 minuten.
Voeg dan het water+rijstmeel toe en roer totdat de doenjang is opgelost. Voeg dan de daikon toe en kook dit voor 5 minuten.
Dan de ui, de knoflook, de tahu, de courgette en de lombok toevoegen en kook voor 5 minuten. Dan de lente-ui toevoegen en kook nog voor 2 minuten en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264854