stoofpot van varkensvlees met tauco
Ingrediënten:
100 gr varkensvlees (schouder)
300 gr tahu
1/2 cougette
75 gr daikon
1/4 ui
1 rode lombok
1 lente-ui
2 eetl doenjang / tauco
1 theel gochugaru
2 teentjes knoflook
1 theel azijn
500 ml water + 2 theel rijstmeel / ansjovis bouillon
olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes, de tahu en de courgette in blokjes en de daikon in dunne vierkantjes. snijd de ui en de lombok in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en roerbak het vlees samen met de gochugaru en de doenjang voor 4 minuten.
Voeg dan het water+rijstmeel toe en roer totdat de doenjang is opgelost. Voeg dan de daikon toe en kook dit voor 5 minuten.
Dan de ui, de knoflook, de tahu, de courgette en de lombok toevoegen en kook voor 5 minuten. Dan de lente-ui toevoegen en kook nog voor 2 minuten en serveer.