banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Dakgangjeong 닭강정 - zoet gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Dakgangjeong 닭강정
zoet gebakken kip

Ingrediënten:
450 gr kippendijen
125 ml melk
1/4 theel zout
1/8 theel peper
1 knoflook
1 cm jahe
75 gr maizena
olie

garnering:
2 eetl pinda's, gehakt

Ingrediënten saus:
1 eetl kecap / soja saus
3 eetl rijstwijn, anders mirin
2 eetl rijstwijn azijn of appel cider azijn
1 eetl gochujang
3 eetl honing
2 theel sesam olie
2 eetl palmsuiker
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/8 theel peper

Bereiding:
Marineer eerst het vlees in de melk voor 2 uur. Laat het daarna goed uitlekken en snijd het in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng dit samen met het zout en de peper door het vlees en laat dit 30 minuten intrekken.
Saus: Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan alle ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Dan op lager vuur voor 3 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Zet apart.
Meng het vlees door de maizena zodat alles bedekt is. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees in 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
Verhit de olie opnieuw en bak het vlees daarna in 30-40 seconden goudbruin en krokant. Verhit de saus opnieuw en meng dan het vlees erdoor. Strooi de pinda's erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 233 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39075058