Dakgangjeong 닭강정
zoet gebakken kip
Ingrediënten:
450 gr kippendijen
125 ml melk
1/4 theel zout
1/8 theel peper
1 knoflook
1 cm jahe
75 gr maizena
olie
garnering:
2 eetl pinda's, gehakt
Ingrediënten saus:
1 eetl kecap / soja saus
3 eetl rijstwijn, anders mirin
2 eetl rijstwijn azijn of appel cider azijn
1 eetl gochujang
3 eetl honing
2 theel sesam olie
2 eetl palmsuiker
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/8 theel peper
Bereiding:
Marineer eerst het vlees in de melk voor 2 uur. Laat het daarna goed uitlekken en snijd het in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng dit samen met het zout en de peper door het vlees en laat dit 30 minuten intrekken.
Saus: Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan alle ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Dan op lager vuur voor 3 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Zet apart.
Meng het vlees door de maizena zodat alles bedekt is. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees in 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
Verhit de olie opnieuw en bak het vlees daarna in 30-40 seconden goudbruin en krokant. Verhit de saus opnieuw en meng dan het vlees erdoor. Strooi de pinda's erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Cuciwis Jamur Kerang - roerbak van cuciwis/spruiten met champignons
- Ayam Kecap Jepang - gebakken kip in sojasaus
- Nasi Jagung
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Pencok ayam 2 - Stukjes gekruide geroosterde kip
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Brongkos daging
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...