banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Dakgangjeong 닭강정 - zoet gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Dakgangjeong 닭강정
zoet gebakken kip

Ingrediënten:
450 gr kippendijen
125 ml melk
1/4 theel zout
1/8 theel peper
1 knoflook
1 cm jahe
75 gr maizena
olie

garnering:
2 eetl pinda's, gehakt

Ingrediënten saus:
1 eetl kecap / soja saus
3 eetl rijstwijn, anders mirin
2 eetl rijstwijn azijn of appel cider azijn
1 eetl gochujang
3 eetl honing
2 theel sesam olie
2 eetl palmsuiker
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/8 theel peper

Bereiding:
Marineer eerst het vlees in de melk voor 2 uur. Laat het daarna goed uitlekken en snijd het in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng dit samen met het zout en de peper door het vlees en laat dit 30 minuten intrekken.
Saus: Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan alle ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Dan op lager vuur voor 3 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Zet apart.
Meng het vlees door de maizena zodat alles bedekt is. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees in 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
Verhit de olie opnieuw en bak het vlees daarna in 30-40 seconden goudbruin en krokant. Verhit de saus opnieuw en meng dan het vlees erdoor. Strooi de pinda's erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40326239