Dakdoritang 닭도리탕
pittige stoofpot met kip
Ingrediënten:
1400 gr kipdelen
300 gr aardappelen
2 wortelen
1 sjalot
6 teentjes knoflook
6 cm jahe
2 lenteuitjes
1 eetl sesamolie
1 theel sesamzaad
250 ml water
ingrediënten saus:
2 eetl gochugaru (rode pepervlokken)
1 eetl plamsuiker
4 eetl kecap / sojasaus
2 eetl rijstwijn / miren
1 eetl honing
2 eetl gochujang (rode peper pasta)
1/2 theel peper
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de aardappelen in blokken, de wortelen en de sjalot grof, rasp de jahe en snijd de lenteui in grove stukken.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg het vlees, de aardappelen, de wortelen, de sjalot, de knoflook en de jahe in een pan en meng de saus erdoor. Giet het water erbij en breng de pan aan de kook en laat dit 30 minuten afgesloten sudderen. Verwijder de deksel en laat de saus zachtjes indikken gedurende 10 minuten. Schep dan de lenteuitjes, de sesamolie en het sesamzaad erdoor.