zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip


Dakdoritang 닭도리탕
pittige stoofpot met kip
Ingrediënten:
1400 gr kipdelen
300 gr aardappelen
2 wortelen
1 sjalot
6 teentjes knoflook
6 cm jahe
2 lenteuitjes
1 eetl sesamolie
1 theel sesamzaad
250 ml water
ingrediënten saus:
2 eetl gochugaru (rode pepervlokken)
1 eetl plamsuiker
4 eetl kecap / sojasaus
2 eetl rijstwijn / miren
1 eetl honing
2 eetl gochujang (rode peper pasta)
1/2 theel peper
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de aardappelen in blokken, de wortelen en de sjalot grof, rasp de jahe en snijd de lenteui in grove stukken.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg het vlees, de aardappelen, de wortelen, de sjalot, de knoflook en de jahe in een pan en meng de saus erdoor. Giet het water erbij en breng de pan aan de kook en laat dit 30 minuten afgesloten sudderen. Verwijder de deksel en laat de saus zachtjes indikken gedurende 10 minuten. Schep dan de lenteuitjes, de sesamolie en het sesamzaad erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.