logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dakdoritang 닭도리탕
pittige stoofpot met kip

Ingrediënten:
1400 gr kipdelen
300 gr aardappelen
2 wortelen
1 sjalot
6 teentjes knoflook
6 cm jahe
2 lenteuitjes
1 eetl sesamolie
1 theel sesamzaad
250 ml water
 
ingrediënten saus:
2 eetl gochugaru (rode pepervlokken)
1 eetl plamsuiker
4 eetl kecap / sojasaus
2 eetl rijstwijn / miren
1 eetl honing
2 eetl gochujang (rode peper pasta)
1/2 theel peper
 
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de aardappelen in blokken, de wortelen en de sjalot grof, rasp de jahe en snijd de lenteui in grove stukken.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg het vlees, de aardappelen, de wortelen, de sjalot, de knoflook en de jahe in een pan en meng de saus erdoor. Giet het water erbij en breng de pan aan de kook en laat dit 30 minuten afgesloten sudderen. Verwijder de deksel en laat de saus zachtjes indikken gedurende 10 minuten. Schep dan de lenteuitjes, de sesamolie en het sesamzaad erdoor.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 159 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391875