Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Doenjang chigae - gefermenteerde sojabonensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Doenjang chigae 
gefermenteerde sojabonensoep

Ingrediënten:
5 gedroogde ansjovisjes
1/2 blad gedroogde zeewier
3 gedroogde chi-take paddestoelen
5 tenen knoflook
2 eetl doenjang 
1/2 blok tahu
2 lente uien
2 sjalotjes
1 aardappel in blokjes
1/3 courgette 
1000 ml water
sesamolie
 
Optioneel:
garnalen en venusschelpen.
 
Bereiding:
Snijde aardappel in blokjes, de tahu in blokjes en de courgette in halve plakjes. Snijd de lenteui in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en voeg de ansjovis, de zeewier en de chi-take toe en trek hiervan een bouillion. Schep de ansjovis, de zeewier en de paddestoelen eruit en vervang deze door de aardappel, de sjalotjes, de courgette, de knoflook en de doenjang en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan de tahu en de lenteui (+garnalen/venusschelpen) en kook het nog 1 minuut.
Schep de soep in de komen en besprenkel deze met sesamolie.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275677