Doenjang chigae
gefermenteerde sojabonensoep
Ingrediënten:
5 gedroogde ansjovisjes
1/2 blad gedroogde zeewier
3 gedroogde chi-take paddestoelen
5 tenen knoflook
2 eetl doenjang
1/2 blok tahu
2 lente uien
2 sjalotjes
1 aardappel in blokjes
1/3 courgette
1000 ml water
sesamolie
Optioneel:
garnalen en venusschelpen.
Bereiding:
Snijde aardappel in blokjes, de tahu in blokjes en de courgette in halve plakjes. Snijd de lenteui in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en voeg de ansjovis, de zeewier en de chi-take toe en trek hiervan een bouillion. Schep de ansjovis, de zeewier en de paddestoelen eruit en vervang deze door de aardappel, de sjalotjes, de courgette, de knoflook en de doenjang en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan de tahu en de lenteui (+garnalen/venusschelpen) en kook het nog 1 minuut.
Schep de soep in de komen en besprenkel deze met sesamolie.