logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Doenjang chigae 
gefermenteerde sojabonensoep

Ingrediënten:
5 gedroogde ansjovisjes
1/2 blad gedroogde zeewier
3 gedroogde chi-take paddestoelen
5 tenen knoflook
2 eetl doenjang 
1/2 blok tahu
2 lente uien
2 sjalotjes
1 aardappel in blokjes
1/3 courgette 
1000 ml water
sesamolie
 
Optioneel:
garnalen en venusschelpen.
 
Bereiding:
Snijde aardappel in blokjes, de tahu in blokjes en de courgette in halve plakjes. Snijd de lenteui in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en voeg de ansjovis, de zeewier en de chi-take toe en trek hiervan een bouillion. Schep de ansjovis, de zeewier en de paddestoelen eruit en vervang deze door de aardappel, de sjalotjes, de courgette, de knoflook en de doenjang en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan de tahu en de lenteui (+garnalen/venusschelpen) en kook het nog 1 minuut.
Schep de soep in de komen en besprenkel deze met sesamolie.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154363