Tumis cumi belimbing sayur
gebakken inktvisringen in fris-zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr cumi / calemaris / inktvis
1/2 theel citroensap
2 cm jeruk purut
1 cm jahe
5 rode rawits
3 belimbing / sterfruit
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 takje kemangi
1 lenteui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de cumi in 1 1/2 cm dikke ringen. Snijd de belimbing doormidden en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de cumi met het citroensap voor 15 minuten en poel daarna af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de jahe en de jeruk purut. Voeg dan de cumi toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de rawits en de belimbing toe en meng alles goed. Dan het water, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak alles gaar. Schep de kemangi en de lenteui erdoor en serveer.