banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tumis cumi belimbing sayur - gebakken inktvisringen in fris-zurige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tumis cumi belimbing sayur
gebakken inktvisringen in fris-zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr cumi / calemaris / inktvis
1/2 theel citroensap
2 cm jeruk purut
1 cm jahe
5 rode rawits
3 belimbing / sterfruit
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 takje kemangi
1 lenteui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 kemiri noten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de cumi in 1 1/2 cm dikke ringen. Snijd de belimbing doormidden en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de cumi met het citroensap voor 15 minuten en poel daarna af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de jahe en de jeruk purut. Voeg dan de cumi toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de rawits en de belimbing toe en meng alles goed. Dan het water, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak alles gaar. Schep de kemangi en de lenteui erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 190 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335326