Sheng Jian Bao - 生煎包
gebakken bao bun met varkensvlees
Ingrediënten:
250 gr bloem
1 theel palmsuiker
1 theel gist
9-10 eetl water
1 eetl olie
240 ml water
Ingrediënten vulling:
250 gr varkensgehakt
2 eetl lente-ui
3 cm jahe
2 theel lichte sojasaus
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesamolie
1/4 theel zout
1/4 theel sichuan peper of 1/8 theel vijfkruidenpoeder
5 eetl water
Garnering:
lente-ui, gehakt
sesamzaad, geroosterd
Bereiding:
Meng in een kom de bloem met de gist en de palmsuiker en voeg beetje bij beetje de eetl water toe en kneed het tot een homogeen deeg. Bedek het met een vochtige doek en laat het tenminste 60 minuten rusten totdat het deeg gerezen is.
Snijd voor de vulling de lente-ui en de jahe fijn. Meng het met het gehakt, de sojasaus, de rijstwijn, de sesamolie, het zout, de peper en voeg het water beetje bij beetje toe en vorm een homogeen mengsel. Verdeel het in 20 porties.
Kneed het deeg opnieuw en verdeel het deeg in 20 porties en rol elke portie uit in een dun rondje. Vul het met een porties van het gehaktmengsel en vouw de rand dicht. Laat het daarna 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en voeg de bao buns toe en bak deze aan de onderkant goudbruin. Voeg dan het water toe en sluit de pan af en bak totdat het vocht is verdampt. Strooi dan de lente-ui en het sesamzaad erover en bak nog voor 30 seconden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Pecelan - gemengde groenten met pindasaus
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Ayam Jamur Kecap - gebakken kip met paddenstoelen en kecap
- Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...