Goreng Jariang
gebakken en gekruide jengkol
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr jengkol
2 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
150 ml water
olie
kokend water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de jengkol in het water voor 2 uur en giet daarna af. Voeg dan schoonwater toe en kook de jengkol samen met de salam gaar. Schep de jenkol uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en bak de jengkol bruin en zacht en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie een pan en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jengkol, het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨 - zoetzure spareribs
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Semur Ayam Suwir Jamur - gestoofde kip met paddenstoelen
- Sate Telur Puyuh - Sate van kwartel eitjes
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Sambal Soto Buwono
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Kue Jagung - maiskoekjes
- Ayam suwir bumbu cabai - gebakken kip in romige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...