logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Goreng Jariang
gebakken en gekruide jengkol

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr jengkol
2 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
150 ml water
olie
kokend water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de jengkol in het water voor 2 uur en giet daarna af. Voeg dan schoonwater toe en kook de jengkol samen met de salam gaar. Schep de jenkol uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en bak de jengkol bruin en zacht en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie een pan en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jengkol, het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397493