gebakken en gekruide jengkol
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr jengkol
2 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
150 ml water
olie
kokend water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de jengkol in het water voor 2 uur en giet daarna af. Voeg dan schoonwater toe en kook de jengkol samen met de salam gaar. Schep de jenkol uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en bak de jengkol bruin en zacht en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie een pan en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jengkol, het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.