Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Goreng Jariang - gebakken en gekruide jengkol

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Goreng Jariang
gebakken en gekruide jengkol

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr jengkol
2 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
150 ml water
olie
kokend water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de jengkol in het water voor 2 uur en giet daarna af. Voeg dan schoonwater toe en kook de jengkol samen met de salam gaar. Schep de jenkol uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en bak de jengkol bruin en zacht en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie een pan en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jengkol, het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Kook al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024224