Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Soto Banjar - Kippensoep (Zuid Kalimantan)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Banjar
Kippensoep (Zuid Kalimantan)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kippenbout
olie
4 teentjes knoflook
3 eieren, gekookt
2 eieren
1 prei
1 klein bosje selderieblad
50 gr soe-oen
1/2 theel. nootmuskaat
1 kaneelstokje
100 ml melk
zout
perkedel kentang

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel witte peper
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook de kip zachtjes voor 10 minuten in een pan met het water en haal dan de kip uit de pan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Laat de kip afkoelen en haal het vlees van de botten. Frituur in deze olie fijngesneden knoflook.
Snijd de prei in dunne reepjes en hak de selderie fijn. Laat de soe-oen zwellen en klop de eieren op. Vervolgens de boemboe, de kaneel en de nootmuskaat aan de bouillon toe. Dan de gefrituurde knoflook toevoegen en alles nog 5 minuten laten sudderen. Verwijder dan het kaneelstokje. Dan de prei, de melk, de geklopte eieren en de selderie toevoegen en nog even laten koken.
Serveer in een kom waarbij eerst een beetje soe-oen wordt gedaan, dan een stuk ei, een perkedel kentang en vervolgens de bouillon. Bestrooien met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 338 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922793