Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Soto Banjar - Kippensoep (Zuid Kalimantan)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Banjar
Kippensoep (Zuid Kalimantan)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kippenbout
olie
4 teentjes knoflook
3 eieren, gekookt
2 eieren
1 prei
1 klein bosje selderieblad
50 gr soe-oen
1/2 theel. nootmuskaat
1 kaneelstokje
100 ml melk
zout
perkedel kentang

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel witte peper
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook de kip zachtjes voor 10 minuten in een pan met het water en haal dan de kip uit de pan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Laat de kip afkoelen en haal het vlees van de botten. Frituur in deze olie fijngesneden knoflook.
Snijd de prei in dunne reepjes en hak de selderie fijn. Laat de soe-oen zwellen en klop de eieren op. Vervolgens de boemboe, de kaneel en de nootmuskaat aan de bouillon toe. Dan de gefrituurde knoflook toevoegen en alles nog 5 minuten laten sudderen. Verwijder dan het kaneelstokje. Dan de prei, de melk, de geklopte eieren en de selderie toevoegen en nog even laten koken.
Serveer in een kom waarbij eerst een beetje soe-oen wordt gedaan, dan een stuk ei, een perkedel kentang en vervolgens de bouillon. Bestrooien met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184823