banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Soto Banjar - Kippensoep (Zuid Kalimantan)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Banjar
Kippensoep (Zuid Kalimantan)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kippenbout
olie
4 teentjes knoflook
3 eieren, gekookt
2 eieren
1 prei
1 klein bosje selderieblad
50 gr soe-oen
1/2 theel. nootmuskaat
1 kaneelstokje
100 ml melk
zout
perkedel kentang

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel witte peper
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook de kip zachtjes voor 10 minuten in een pan met het water en haal dan de kip uit de pan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip bruin. Laat de kip afkoelen en haal het vlees van de botten. Frituur in deze olie fijngesneden knoflook.
Snijd de prei in dunne reepjes en hak de selderie fijn. Laat de soe-oen zwellen en klop de eieren op. Vervolgens de boemboe, de kaneel en de nootmuskaat aan de bouillon toe. Dan de gefrituurde knoflook toevoegen en alles nog 5 minuten laten sudderen. Verwijder dan het kaneelstokje. Dan de prei, de melk, de geklopte eieren en de selderie toevoegen en nog even laten koken.
Serveer in een kom waarbij eerst een beetje soe-oen wordt gedaan, dan een stuk ei, een perkedel kentang en vervolgens de bouillon. Bestrooien met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 409 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39813631