Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Keluwek - sambal van keloewekpitten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Keluwek
sambal van keloewekpitten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
100 ml water
4 eetl olie
1 theel asem
2 water
1 theel trassi bakar
4 rode lomboks
zout naar smaak
20 keluwekpitten
2 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met de eetl water. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de keluwekpitten en de laos afzonderlijk fijn. Meng de keluwekpitten met het asemwater. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de laos, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het zout, het water en de keluwek/asem mengsel toe en sudder dit alles totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091635