sambal van keloewekpitten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
100 ml water
4 eetl olie
1 theel asem
2 water
1 theel trassi bakar
4 rode lomboks
zout naar smaak
20 keluwekpitten
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met de eetl water. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de keluwekpitten en de laos afzonderlijk fijn. Meng de keluwekpitten met het asemwater. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de laos, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het zout, het water en de keluwek/asem mengsel toe en sudder dit alles totdat het vocht is verdampt.
ingrediënten:
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
100 ml water
4 eetl olie
1 theel asem
2 water
1 theel trassi bakar
4 rode lomboks
zout naar smaak
20 keluwekpitten
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met de eetl water. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de keluwekpitten en de laos afzonderlijk fijn. Meng de keluwekpitten met het asemwater. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de laos, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het zout, het water en de keluwek/asem mengsel toe en sudder dit alles totdat het vocht is verdampt.