Sambal kemang
Sambal van halfrijpe kweepeer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 halfrijpe kweepeer (wani)
3 rode lomboks
6 rawits
zout naar smaak
1 eetl. ketjap manis
1 eetl. gerapste gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de lomboks, de rawits en het zout fijn tot een pasta. Snijd de kweepeer fijn en meng dit met de overige ingrediënten.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor asin lombok - Gezouten gekookte eendeneieren
- Malbi Ayam - gestoofde kip in een romige saus
- Semur Daging Sapi Empuk - smoor van gekruid rundvlees
- Semur Daging Sapi Pedas - pittige smoor van rundvlees
- Semur Gorontalo - gestoofd rundvlees uit Gorontalo
- Semur Hati - lever
- Semur Jawa - Javaans gestoofd vlees in donkere saus
- Semur Jepara - kruidige runderstoof schotel uit Jepara
- Semur Iga Pedas - pittig stoofpotje met rundvlees
- Semur Hati Sapi Kuah Gurih - smoor van lever in geurige kruidige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...