Rundvleessoep
Bahan-bahan;
ingrediënten;
500 gr rundvlees
500 gr runderschenkel
2000 ml water
1 kleine rettich
50 gr kedelebonen
1/2 blok tahu/tofu
olie
1/2 thee witte peper
zout naar smaak
3 bosuitjes
3 takjes selderieblad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
Taburan;
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
emping goreng
Cara membuat;
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes voor 1 1/2 uur in het water en snijd het daarna in stukjes. Kook de rettich in 15 minuten gaar en snijd deze in plakjes. Kook de bonen voor 10 minuten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de bosuitjes en de selderie in stukjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak hierin de bonen gaar en de tahu goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de rettich, de tahu, de peper, het zout en het vlees en stoof dit zachtjes voor 5-10 minuten. Verdeel de bosui en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de soep en bestrooi deze met de bawang goreng, de bonen en de emping en serveer.
ingrediënten;
500 gr rundvlees
500 gr runderschenkel
2000 ml water
1 kleine rettich
50 gr kedelebonen
1/2 blok tahu/tofu
olie
1/2 thee witte peper
zout naar smaak
3 bosuitjes
3 takjes selderieblad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
Taburan;
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
emping goreng
Cara membuat;
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes voor 1 1/2 uur in het water en snijd het daarna in stukjes. Kook de rettich in 15 minuten gaar en snijd deze in plakjes. Kook de bonen voor 10 minuten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de bosuitjes en de selderie in stukjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak hierin de bonen gaar en de tahu goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de rettich, de tahu, de peper, het zout en het vlees en stoof dit zachtjes voor 5-10 minuten. Verdeel de bosui en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de soep en bestrooi deze met de bawang goreng, de bonen en de emping en serveer.