zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt
- Gulai Telor Bebek - gepocheerde eieren in saus
- Bandeng Bumbu Cabai Rawit - gebakken vis in pittige saus
- Malbi - Gestoofd geitenvlees
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Khao Mok Kai - kipbyriani
- Dadar jawa pedis betul - Javaanse omelet
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
Soto Bandung - Rundvleessoep


Soto Bandung
Rundvleessoep
Rundvleessoep
Bahan-bahan;
ingrediënten;
500 gr rundvlees
500 gr runderschenkel
2000 ml water
1 kleine rettich
50 gr kedelebonen
1/2 blok tahu/tofu
olie
1/2 thee witte peper
zout naar smaak
3 bosuitjes
3 takjes selderieblad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
Taburan;
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
emping goreng
Cara membuat;
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes voor 1 1/2 uur in het water en snijd het daarna in stukjes. Kook de rettich in 15 minuten gaar en snijd deze in plakjes. Kook de bonen voor 10 minuten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de bosuitjes en de selderie in stukjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak hierin de bonen gaar en de tahu goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de rettich, de tahu, de peper, het zout en het vlees en stoof dit zachtjes voor 5-10 minuten. Verdeel de bosui en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de soep en bestrooi deze met de bawang goreng, de bonen en de emping en serveer.
ingrediënten;
500 gr rundvlees
500 gr runderschenkel
2000 ml water
1 kleine rettich
50 gr kedelebonen
1/2 blok tahu/tofu
olie
1/2 thee witte peper
zout naar smaak
3 bosuitjes
3 takjes selderieblad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
Taburan;
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
emping goreng
Cara membuat;
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes voor 1 1/2 uur in het water en snijd het daarna in stukjes. Kook de rettich in 15 minuten gaar en snijd deze in plakjes. Kook de bonen voor 10 minuten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de bosuitjes en de selderie in stukjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak hierin de bonen gaar en de tahu goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de rettich, de tahu, de peper, het zout en het vlees en stoof dit zachtjes voor 5-10 minuten. Verdeel de bosui en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de soep en bestrooi deze met de bawang goreng, de bonen en de emping en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.