Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Soto Bandung - Rundvleessoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Bandung
Rundvleessoep
Bahan-bahan;
ingrediënten;
500 gr rundvlees
500 gr runderschenkel
2000 ml water
1 kleine rettich
50 gr kedelebonen
1/2 blok tahu/tofu
olie
1/2 thee witte peper
zout naar smaak
3 bosuitjes
3 takjes selderieblad

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook

Taburan;
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
emping goreng

Cara membuat;
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes voor 1 1/2 uur in het water en snijd het daarna in stukjes. Kook de rettich in 15 minuten gaar en snijd deze in plakjes. Kook de bonen voor 10 minuten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de bosuitjes en de selderie in stukjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak hierin de bonen gaar en de tahu goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de rettich, de tahu, de peper, het zout en het vlees en stoof dit zachtjes voor 5-10 minuten. Verdeel de bosui en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de soep en bestrooi deze met de bawang goreng, de bonen en de emping en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 205 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906569