Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bergedel Daging - gehaktballetjes met brood in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bergedel Daging
gehaktballetjes met brood in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 snee brood geweekt in 50 ml water
1 ei, geklopt
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
olie

Bumbu Saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
250 ml water
1 eetl boter

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het brood, het ei, het zout, de peper en de nootmuskaat en kneed dit tot een homogeen mengsel. Vorm van het mengsel kleine platte balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes bruin. Zet apart.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, het water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Meng goed en breng aan de kook. Dan de balletjes toevoegen en kook het geheel verder zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264930