zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Kà i òp - geroosterde kip
- Babi koetjai
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Bergedel Daging - gehaktballetjes met brood in kruidige saus


Bergedel Daging
gehaktballetjes met brood in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 snee brood geweekt in 50 ml water
1 ei, geklopt
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
olie
Bumbu Saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
250 ml water
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het brood, het ei, het zout, de peper en de nootmuskaat en kneed dit tot een homogeen mengsel. Vorm van het mengsel kleine platte balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes bruin. Zet apart.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, het water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Meng goed en breng aan de kook. Dan de balletjes toevoegen en kook het geheel verder zachtjes gaar.
gehaktballetjes met brood in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 snee brood geweekt in 50 ml water
1 ei, geklopt
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
olie
Bumbu Saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
250 ml water
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het brood, het ei, het zout, de peper en de nootmuskaat en kneed dit tot een homogeen mengsel. Vorm van het mengsel kleine platte balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes bruin. Zet apart.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, het water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Meng goed en breng aan de kook. Dan de balletjes toevoegen en kook het geheel verder zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.