gehaktballetjes met brood in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 snee brood geweekt in 50 ml water
1 ei, geklopt
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
olie
Bumbu Saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
250 ml water
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het brood, het ei, het zout, de peper en de nootmuskaat en kneed dit tot een homogeen mengsel. Vorm van het mengsel kleine platte balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes bruin. Zet apart.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, het water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Meng goed en breng aan de kook. Dan de balletjes toevoegen en kook het geheel verder zachtjes gaar.