Bestik Lulur
rundvlees in zoete kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel azijn
3 sjalotjes
1 eetl boter
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken en de sjalotjes fijn. Meng het vlees met het zout, de peper en de azijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, het zout, de peper en het water toe, meng goed en breng aan de kook. Dan het vlees toevoegen en meng. Kook het geheel zachtjes verder totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Taoco - gekruide drumsticks
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Birmakip
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip
- Nyuk Nyan Ayam - eenvoudig gebakken kipgehakt balletjes
- Nasi Goreng Jogja Opor - gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta
- Bak Pao - gestoomde gevulde broodjes
- Sambal Kecap Manis - sambal met kecap
- Ayam Bumbu Rujak 2
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...