Gevulde Flensjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr. tarwebloem
1 ei
125 ml water
zout naar smaak
150 gr gehakt
50 gr gesnipperde ui
peper en nootmuskaat naar smaak
1 eetl ketjap manis
olie,
Cara membuat:
bereiding:
Vorm van de bloem, het ei, het water en het zout een glad beslag en van het beslag hele dunne flensjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de ui glazig en het gehakt rul. Voeg dan de peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en de ketjap manis. Roer alles goed door elkaar. Laat afkoelen.
Leg 2 theel vulling in de lengte op een flensje en rol/vouw het flensje op totdat er een langwerpig pakketje gevormd is. Plak het pakketjes vast met een restje belsag of water. Bak/frituur de flensjes daarna kort in hete olie.
ingrediënten:
100 gr. tarwebloem
1 ei
125 ml water
zout naar smaak
150 gr gehakt
50 gr gesnipperde ui
peper en nootmuskaat naar smaak
1 eetl ketjap manis
olie,
Cara membuat:
bereiding:
Vorm van de bloem, het ei, het water en het zout een glad beslag en van het beslag hele dunne flensjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de ui glazig en het gehakt rul. Voeg dan de peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en de ketjap manis. Roer alles goed door elkaar. Laat afkoelen.
Leg 2 theel vulling in de lengte op een flensje en rol/vouw het flensje op totdat er een langwerpig pakketje gevormd is. Plak het pakketjes vast met een restje belsag of water. Bak/frituur de flensjes daarna kort in hete olie.