Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Khae Rozen Uam - lauwwarme rijstsalade

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khae Rozen Uam
lauwwarme rijstsalade
Benodigdheden:
400 gr rijst
800 ml water
14 grote garnalen, ongepeld
250 gr kipfilet
250 gr doperwten
8 dunne lente-uitjes
1/2 bosje radijs
kervel
bieslook
1 eetl lichte sojasaus
olie
zout en peper naar smaak
4 limoenen (sap)

Bereiding:
Kook de rijst in het water gaar in 10 minuten en laat het rusten. Maak de garnalen schoon en verwijder de zwarte darmkanaal. Snijd vervolgens de kip in plakjes. Kook de doperwten gaar. Snijd de lente-uitjes in stukken en de radijsjes in vieren. snijd ook de kervel en de bieslook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg dan de sojasaus toe en bak het droog zodat de sojasaus karameliseerd. Dan de kip uit de pan nemen.
Voeg wat olie toe en bak de garnalen gaar. Bestrooi deze met zout. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar en serveer op een bedje van sla en bestrooi met wat geknipte lente-ui groen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 198 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275677