lauwwarme rijstsalade
Benodigdheden:
400 gr rijst
800 ml water
14 grote garnalen, ongepeld
250 gr kipfilet
250 gr doperwten
8 dunne lente-uitjes
1/2 bosje radijs
kervel
bieslook
1 eetl lichte sojasaus
olie
zout en peper naar smaak
4 limoenen (sap)
Bereiding:
Kook de rijst in het water gaar in 10 minuten en laat het rusten. Maak de garnalen schoon en verwijder de zwarte darmkanaal. Snijd vervolgens de kip in plakjes. Kook de doperwten gaar. Snijd de lente-uitjes in stukken en de radijsjes in vieren. snijd ook de kervel en de bieslook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg dan de sojasaus toe en bak het droog zodat de sojasaus karameliseerd. Dan de kip uit de pan nemen.
Voeg wat olie toe en bak de garnalen gaar. Bestrooi deze met zout. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar en serveer op een bedje van sla en bestrooi met wat geknipte lente-ui groen.
400 gr rijst
800 ml water
14 grote garnalen, ongepeld
250 gr kipfilet
250 gr doperwten
8 dunne lente-uitjes
1/2 bosje radijs
kervel
bieslook
1 eetl lichte sojasaus
olie
zout en peper naar smaak
4 limoenen (sap)
Bereiding:
Kook de rijst in het water gaar in 10 minuten en laat het rusten. Maak de garnalen schoon en verwijder de zwarte darmkanaal. Snijd vervolgens de kip in plakjes. Kook de doperwten gaar. Snijd de lente-uitjes in stukken en de radijsjes in vieren. snijd ook de kervel en de bieslook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg dan de sojasaus toe en bak het droog zodat de sojasaus karameliseerd. Dan de kip uit de pan nemen.
Voeg wat olie toe en bak de garnalen gaar. Bestrooi deze met zout. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar en serveer op een bedje van sla en bestrooi met wat geknipte lente-ui groen.