1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Kerrierijst
benodigheden
2 eieren
2 tl olie (sesam)
2 1/2 tl zout
225 gr kipfilet
2 eetl olie (arachide)
2 eetl grofgesneden knoflook (4-6 teentjes)
1 fijngesneden ui
1 eetl verse fijngesneden gemberwortel (djahé/jahe)
1/2 tl versgemalen zwarte peper
375 gr gaar gekookte rijst
1 rode paprika
100 gr maïs
1 tl chili-olie
1 eetl Madras kerriepoeder of 1/2-3/4 eetlepel Madras kerriepasta (Patak's)
3 fijngesneden lente-uitjes

bereiding
Klop de eieren op met de sesamolie en 1/2 theelepel zout Snijd vervolgens de kip niet te grootte blokjes (klein). Verhit dan de wok/wadjan en doe de arachide olie erin. Verhit de olie zodanig dat deze licht begint te roken. Doe dan de gesneden knoflook, de ui, de gember, 2 theelepels zout en de peper in de wok/wadjan en bak dit zo'n 2 minuten.
Voeg vervolgens nu de kip toe en bak de stukje 2 minuten snel bruin. Voeg dan rijst toe en bak nog eens 3 minuten. Dan de paprika, de maïs, de chili-olie en de kerrie toevoegen en nog 2 minuten bakken. Als laatste het eimengsel toevoegen en bak dit 1 minuut tot het ei helemaal is gestold. Garneer het gerecht met de lente-uitjes en serveer meteen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645534