banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kerrierijst

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Kerrierijst
benodigheden
2 eieren
2 tl olie (sesam)
2 1/2 tl zout
225 gr kipfilet
2 eetl olie (arachide)
2 eetl grofgesneden knoflook (4-6 teentjes)
1 fijngesneden ui
1 eetl verse fijngesneden gemberwortel (djahé/jahe)
1/2 tl versgemalen zwarte peper
375 gr gaar gekookte rijst
1 rode paprika
100 gr maïs
1 tl chili-olie
1 eetl Madras kerriepoeder of 1/2-3/4 eetlepel Madras kerriepasta (Patak's)
3 fijngesneden lente-uitjes

bereiding
Klop de eieren op met de sesamolie en 1/2 theelepel zout Snijd vervolgens de kip niet te grootte blokjes (klein). Verhit dan de wok/wadjan en doe de arachide olie erin. Verhit de olie zodanig dat deze licht begint te roken. Doe dan de gesneden knoflook, de ui, de gember, 2 theelepels zout en de peper in de wok/wadjan en bak dit zo'n 2 minuten.
Voeg vervolgens nu de kip toe en bak de stukje 2 minuten snel bruin. Voeg dan rijst toe en bak nog eens 3 minuten. Dan de paprika, de maïs, de chili-olie en de kerrie toevoegen en nog 2 minuten bakken. Als laatste het eimengsel toevoegen en bak dit 1 minuut tot het ei helemaal is gestold. Garneer het gerecht met de lente-uitjes en serveer meteen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 37 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39555047