benodigheden
2 eieren
2 tl olie (sesam)
2 1/2 tl zout
225 gr kipfilet
2 eetl olie (arachide)
2 eetl grofgesneden knoflook (4-6 teentjes)
1 fijngesneden ui
1 eetl verse fijngesneden gemberwortel (djahé/jahe)
1/2 tl versgemalen zwarte peper
375 gr gaar gekookte rijst
1 rode paprika
100 gr maïs
1 tl chili-olie
1 eetl Madras kerriepoeder of 1/2-3/4 eetlepel Madras kerriepasta (Patak's)
3 fijngesneden lente-uitjes
bereiding
Klop de eieren op met de sesamolie en 1/2 theelepel zout Snijd vervolgens de kip niet te grootte blokjes (klein). Verhit dan de wok/wadjan en doe de arachide olie erin. Verhit de olie zodanig dat deze licht begint te roken. Doe dan de gesneden knoflook, de ui, de gember, 2 theelepels zout en de peper in de wok/wadjan en bak dit zo'n 2 minuten.
Voeg vervolgens nu de kip toe en bak de stukje 2 minuten snel bruin. Voeg dan rijst toe en bak nog eens 3 minuten. Dan de paprika, de maïs, de chili-olie en de kerrie toevoegen en nog 2 minuten bakken. Als laatste het eimengsel toevoegen en bak dit 1 minuut tot het ei helemaal is gestold. Garneer het gerecht met de lente-uitjes en serveer meteen.
2 eieren
2 tl olie (sesam)
2 1/2 tl zout
225 gr kipfilet
2 eetl olie (arachide)
2 eetl grofgesneden knoflook (4-6 teentjes)
1 fijngesneden ui
1 eetl verse fijngesneden gemberwortel (djahé/jahe)
1/2 tl versgemalen zwarte peper
375 gr gaar gekookte rijst
1 rode paprika
100 gr maïs
1 tl chili-olie
1 eetl Madras kerriepoeder of 1/2-3/4 eetlepel Madras kerriepasta (Patak's)
3 fijngesneden lente-uitjes
bereiding
Klop de eieren op met de sesamolie en 1/2 theelepel zout Snijd vervolgens de kip niet te grootte blokjes (klein). Verhit dan de wok/wadjan en doe de arachide olie erin. Verhit de olie zodanig dat deze licht begint te roken. Doe dan de gesneden knoflook, de ui, de gember, 2 theelepels zout en de peper in de wok/wadjan en bak dit zo'n 2 minuten.
Voeg vervolgens nu de kip toe en bak de stukje 2 minuten snel bruin. Voeg dan rijst toe en bak nog eens 3 minuten. Dan de paprika, de maïs, de chili-olie en de kerrie toevoegen en nog 2 minuten bakken. Als laatste het eimengsel toevoegen en bak dit 1 minuut tot het ei helemaal is gestold. Garneer het gerecht met de lente-uitjes en serveer meteen.