banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Kerrierijst
benodigheden
2 eieren
2 tl olie (sesam)
2 1/2 tl zout
225 gr kipfilet
2 eetl olie (arachide)
2 eetl grofgesneden knoflook (4-6 teentjes)
1 fijngesneden ui
1 eetl verse fijngesneden gemberwortel (djahé/jahe)
1/2 tl versgemalen zwarte peper
375 gr gaar gekookte rijst
1 rode paprika
100 gr maïs
1 tl chili-olie
1 eetl Madras kerriepoeder of 1/2-3/4 eetlepel Madras kerriepasta (Patak's)
3 fijngesneden lente-uitjes

bereiding
Klop de eieren op met de sesamolie en 1/2 theelepel zout Snijd vervolgens de kip niet te grootte blokjes (klein). Verhit dan de wok/wadjan en doe de arachide olie erin. Verhit de olie zodanig dat deze licht begint te roken. Doe dan de gesneden knoflook, de ui, de gember, 2 theelepels zout en de peper in de wok/wadjan en bak dit zo'n 2 minuten.
Voeg vervolgens nu de kip toe en bak de stukje 2 minuten snel bruin. Voeg dan rijst toe en bak nog eens 3 minuten. Dan de paprika, de maïs, de chili-olie en de kerrie toevoegen en nog 2 minuten bakken. Als laatste het eimengsel toevoegen en bak dit 1 minuut tot het ei helemaal is gestold. Garneer het gerecht met de lente-uitjes en serveer meteen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329288