benodigheden
100 gr (in dunne plakjes gesneden) varkensvlees
100 ml olie
2 eetl gesneden knoflook (4-6 teentjes)
2 rode Lomboks (spaanse pepers)
6 kousebandbonen
2 kleine sjalotten
1/2 tl versgemalen witte peper
verse korianderbladeren
2 eieren
3 uien
500 gr gekookte rijst
2 eetl gula jawa of suiker
50 ml vissaus
16 kleine tomaten
bereiding
Snijd de knoflook, de uien en de tomaten in kleine stukjes en de lomboks in reepjes. Verhit de olie in een wadjan/wok en bak de knoflook in de olie goudbruin. Niet te bruin want dan wordt het bitter en dat is nu ook niet de bedoeling. Doe dan de in reepjes gesneden peper in de wadjan/wok, voeg vervolgens de stukjes varkensvlees toe en laat het vlees bakken totdat het gaar is. Doe vervolgens de uien, de tomaten en de eieren in de pan en roer het mengsel totdat de eieren zijn gestold. Roer dan de suiker en de vissaus erdoor. Doe dan de rijst en bonen in de wadjan/wok bij het vlees en bak dit alles al roerend nog 1-2 minuten goed door. Bestrooi het gerecht met de versgemalen peper, de korianderblaadjes en de sla-uitjes.