banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Khao Paad

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Khao Paad

benodigheden
100 gr (in dunne plakjes gesneden) varkensvlees
100 ml olie
2 eetl gesneden knoflook (4-6 teentjes)
2 rode Lomboks (spaanse pepers)
6 kousebandbonen
2 kleine sjalotten
1/2 tl versgemalen witte peper
verse korianderbladeren
2 eieren
3 uien
500 gr gekookte rijst
2 eetl gula jawa of suiker
50 ml vissaus
16 kleine tomaten

bereiding
Snijd de knoflook, de uien en de tomaten in kleine stukjes en de lomboks in reepjes. Verhit de olie in een wadjan/wok en bak de knoflook in de olie goudbruin. Niet te bruin want dan wordt het bitter en dat is nu ook niet de bedoeling. Doe dan de in reepjes gesneden peper in de wadjan/wok, voeg vervolgens de stukjes varkensvlees toe en laat het vlees bakken totdat het gaar is. Doe vervolgens de uien, de tomaten en de eieren in de pan en roer het mengsel totdat de eieren zijn gestold. Roer dan de suiker en de vissaus erdoor. Doe dan de rijst en bonen in de wadjan/wok bij het vlees en bak dit alles al roerend nog 1-2 minuten goed door. Bestrooi het gerecht met de versgemalen peper, de korianderblaadjes en de sla-uitjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39529184