pittige sperziebonen met kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr sperziebonen
4 kippenlevertjes
2 sjalotten
1 cm kunyit
1 cengkeh (kruidnagel)
1/2 serehstengel
1 thee palmsuiker
1 rode lombok
1 theel zout
1/2 theel trasi bakar
5 eetl santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de levertje in dunne plakjes en de sjalotten fijn. Snijd de lombok in stukken. Wrijf of maal de kunyit en de kruidnagel fijn tot een pasta. Maak de bonen schoon en halveer deze. Verhit in een wok de olie en bak de lever en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de kunyit, de kruidnagel, de sereh, de palmduiker, de lombok en het zout toe en bak dit 2 minuten. Dan de bonen, de santen en de trasi toevoegen en laat het afgesloten gaar sudderen.