banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Sambal goreng sayur
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal goreng sayur
voor 2 personen
Bahan-bahan:
ingregiënten:
100 gr wortelen
100 gr aardappelen
100 gr boontjes
100 gr komkommer
100 gr taugé
100 gr groene kool
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kunjit
5 rode rawits
2 serehstengels
zout
peper
1 theel gula jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd alle groenten in blokjes. Snijd dan de sjalotjes in schijfjes, de kunjit, de knoflook en rode rawits fijn. Meng als goed en wrijf of maal alles behalve de sjalotjes daarna tot een boemboe (pasta).
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de sjalot lichtbruin. Voeg dan de boeboe en de gekneusde sereh toe. Voeg vervolgens de groenten (begin met de hardste eerst) er aan toe en bak alles gedurende een paar minuten. Giet dan de kokosmelk langzaam erbij en laat alles koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel gulajawa. Laat het geheel zachtjes verder stoven tot de groenten zacht zijn. Verwijder op het eind de sereh en dien op met nasi putih.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39983466