logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Gulai Ayam
kip in een curry saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
2 cardamon
4 eetl geraspte kokos
1000 ml santen
1 asam gelugor
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 rode lomboks
1 theel pepper koreels
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijszaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
3 cm laos
5 teentjes knoflook
8 sjalotten
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een koekenpan goudbruin. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekenpan. Kneus de sereh. Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/ wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh, de jeruk purut blaadjes, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de cardamon voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de kokos toe en bak dit kort mee. Dan de santen en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139922