1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 24 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Ayam
kip in een curry saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
2 cardamon
4 eetl geraspte kokos
1000 ml santen
1 asam gelugor
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 rode lomboks
1 theel pepper koreels
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijszaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
3 cm laos
5 teentjes knoflook
8 sjalotten
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een koekenpan goudbruin. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekenpan. Kneus de sereh. Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/ wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh, de jeruk purut blaadjes, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de cardamon voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de kokos toe en bak dit kort mee. Dan de santen en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35971654