Gulai Ayam
kip in een curry saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
2 cardamon
4 eetl geraspte kokos
1000 ml santen
1 asam gelugor
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
10 rode lomboks
1 theel pepper koreels
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijszaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
3 cm laos
5 teentjes knoflook
8 sjalotten
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een koekenpan goudbruin. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekenpan. Kneus de sereh. Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/ wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh, de jeruk purut blaadjes, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de cardamon voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de kokos toe en bak dit kort mee. Dan de santen en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Ampela hati masak rendang - gebakken kruidige kippenlevertjes
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Sambal Boet
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...