Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Gulai Ayam - kip in een curry saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Ayam
kip in een curry saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
2 cardamon
4 eetl geraspte kokos
1000 ml santen
1 asam gelugor
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 rode lomboks
1 theel pepper koreels
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijszaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
3 cm laos
5 teentjes knoflook
8 sjalotten
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een koekenpan goudbruin. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekenpan. Kneus de sereh. Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/ wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh, de jeruk purut blaadjes, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de cardamon voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de kokos toe en bak dit kort mee. Dan de santen en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909566