banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Ayam
kip in een curry saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
2 cardamon
4 eetl geraspte kokos
1000 ml santen
1 asam gelugor
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 rode lomboks
1 theel pepper koreels
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijszaad
6 cm kunyit
6 cm jahe
3 cm laos
5 teentjes knoflook
8 sjalotten
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een koekenpan goudbruin. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekenpan. Kneus de sereh. Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/ wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh, de jeruk purut blaadjes, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de cardamon voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de kokos toe en bak dit kort mee. Dan de santen en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239200