banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Ayam Lemak
gekruide gestoofde kip in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten
8 kippendijen
1/2 theel kunyit/kurkuma
2 eetl olie
5 kruidnagels
1 steranijs
3 cm kaneel
2 eetl saus tomat / ketchup
1/2 ui
1 rode tomaat
75 gr doperwten
1 theel zout
500 ml kokosmelk
 
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
8 gedroogde chilipepers/lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met de kunyit. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin. Schep het vlees uit de pan, maar bewaar het vet/olie Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes en de ui in reepjes.
Verhit de pan met het vet/olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de steranijs en de kaneel voor 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de kip en de saus tomat toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Dan de ui, de tomaat en de doperwten toevoegen en kook het geheel zacht en gaar.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341115