zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Gulai Ayam Lemak - gekruide gestoofde kip in romige saus


Gulai Ayam Lemak
gekruide gestoofde kip in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten
8 kippendijen
1/2 theel kunyit/kurkuma
2 eetl olie
5 kruidnagels
1 steranijs
3 cm kaneel
2 eetl saus tomat / ketchup
1/2 ui
1 rode tomaat
75 gr doperwten
1 theel zout
500 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
8 gedroogde chilipepers/lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met de kunyit. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin. Schep het vlees uit de pan, maar bewaar het vet/olie Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes en de ui in reepjes.
Verhit de pan met het vet/olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de steranijs en de kaneel voor 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de kip en de saus tomat toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Dan de ui, de tomaat en de doperwten toevoegen en kook het geheel zacht en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.