Gulai Ayam Lemak
gekruide gestoofde kip in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten
8 kippendijen
1/2 theel kunyit/kurkuma
2 eetl olie
5 kruidnagels
1 steranijs
3 cm kaneel
2 eetl saus tomat / ketchup
1/2 ui
1 rode tomaat
75 gr doperwten
1 theel zout
500 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
8 gedroogde chilipepers/lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met de kunyit. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin. Schep het vlees uit de pan, maar bewaar het vet/olie Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes en de ui in reepjes.
Verhit de pan met het vet/olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de steranijs en de kaneel voor 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de kip en de saus tomat toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Dan de ui, de tomaat en de doperwten toevoegen en kook het geheel zacht en gaar.