banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Daging Kukus Berkuah Jamur - gestoomd vlees met paddenstoelen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Kukus Berkuah Jamur
gestoomd vlees met paddenstoelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundergehakt
1 theel peper
1 eiwit
1 theel palmsuiker
1 theel maizena
1/4 theel nootmuskaat
1/4 ui, gehakt

Bahan kuah:
1250 ml runderbouillon
1 tomaat
4 shi-take
100 gr champignons
15 gr tuberoos
1 lenteui
2 eetl palmsuiker
3 cm jahe
1 eetl zout
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt samen met de peper, het eiwit, de palmsuiker, de maizena, de noot muskaat en de ui tot een homogene massa. Vorm dan een rol met een diameter van 3 cm en stoom het daarna in 30 minuten gaar. Snijd het dan in 1 1/2 cm dikke plakken.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaat fijn, halveer de champignons en snijd de shi-take in dunne reepjes evenals de tuberoos. Snijd de lentui in schuin gesneden stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jahe voor3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de overige ingrediënten toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het vlees toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 241 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38903366