logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Kukus Berkuah Jamur
gestoomd vlees met paddenstoelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundergehakt
1 theel peper
1 eiwit
1 theel palmsuiker
1 theel maizena
1/4 theel nootmuskaat
1/4 ui, gehakt

Bahan kuah:
1250 ml runderbouillon
1 tomaat
4 shi-take
100 gr champignons
15 gr tuberoos
1 lenteui
2 eetl palmsuiker
3 cm jahe
1 eetl zout
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt samen met de peper, het eiwit, de palmsuiker, de maizena, de noot muskaat en de ui tot een homogene massa. Vorm dan een rol met een diameter van 3 cm en stoom het daarna in 30 minuten gaar. Snijd het dan in 1 1/2 cm dikke plakken.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaat fijn, halveer de champignons en snijd de shi-take in dunne reepjes evenals de tuberoos. Snijd de lentui in schuin gesneden stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jahe voor3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de overige ingrediënten toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het vlees toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025