Daging Kukus Berkuah Jamur
gestoomd vlees met paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundergehakt
1 theel peper
1 eiwit
1 theel palmsuiker
1 theel maizena
1/4 theel nootmuskaat
1/4 ui, gehakt
Bahan kuah:
1250 ml runderbouillon
1 tomaat
4 shi-take
100 gr champignons
15 gr tuberoos
1 lenteui
2 eetl palmsuiker
3 cm jahe
1 eetl zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt samen met de peper, het eiwit, de palmsuiker, de maizena, de noot muskaat en de ui tot een homogene massa. Vorm dan een rol met een diameter van 3 cm en stoom het daarna in 30 minuten gaar. Snijd het dan in 1 1/2 cm dikke plakken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaat fijn, halveer de champignons en snijd de shi-take in dunne reepjes evenals de tuberoos. Snijd de lentui in schuin gesneden stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jahe voor3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de overige ingrediënten toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het vlees toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Daging Masak Kacang - gekruid rundvlees met pinda's
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Sengeral (Aceh Tengah) - gekruid gestoofd vlees
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Sate Aci (Sukabumi) - sate van tapioca met pindasaus
- komkommer(dip)saus voor viskoekjes
- Sambal Goreng Babi Flores - varkensvlees
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Ayam Kuning - gele geurige kip
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...