logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Kuning Jeruk
gestoofd rundvlees in geel gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 cm laos
2 sereh/citroengras
2 salam blaadjes
15 jeruk purut blaadjes
2000 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper

Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
3 cm kunyit
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken en de jeruk purut blaadjes fijn (wel eerst de nerf weghalen) Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een pan het water, het vlees, de bumbu, de laos, de salam en de jeruk purut blaadjes en breng aan de kook. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176658