Daging Kuning Jeruk
gestoofd rundvlees in geel gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 cm laos
2 sereh/citroengras
2 salam blaadjes
15 jeruk purut blaadjes
2000 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
3 cm kunyit
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken en de jeruk purut blaadjes fijn (wel eerst de nerf weghalen) Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een pan het water, het vlees, de bumbu, de laos, de salam en de jeruk purut blaadjes en breng aan de kook. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Jagung Uk - gekookte mais en bonen met kokos
- Sekba Babi - gestoofd varkensvlees met sayur asin
- Sawi Putih Tumis Taosi - gestoofde kool met kip en taosi
- Tumis Pare Asam Manis - Zoetzure gebakken bitter komkommer
- Ares - bananenboomstam in kokosmelksaus
- Telur Masak Santan - pittige eieren gestoofd in kokosmelk
- Sambal Kaluku - sambal van kokos
- Ayam Jahe - kip met gember
- Tumis Petsai Udang - pittig gestoofde kool met garnalen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...