zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Lempah - een pittige soep van runderribjes
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Babi pedis dan daun papaya -varkensvlees met papayablad
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Gulai Ayam Padang - kipcurry uit Padang


Gulai Ayam Padang
kipcurry uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengra
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa
2 kruidnagels
3 cm kaneel
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
7 lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de kunyit, de jeruk purut, de serai, de laos, de kruidnagels, de kaneel, de palmsuiker en de asam jawa en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat de saus indikt.
kipcurry uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengra
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa
2 kruidnagels
3 cm kaneel
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
7 lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de kunyit, de jeruk purut, de serai, de laos, de kruidnagels, de kaneel, de palmsuiker en de asam jawa en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat de saus indikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.