Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gulai Ayam Padang - kipcurry uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Ayam Padang
kipcurry uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengra
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa
2 kruidnagels
3 cm kaneel
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
7 lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de kunyit, de jeruk purut, de serai, de laos, de kruidnagels, de kaneel, de palmsuiker en de asam jawa en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat de saus indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108141