kipcurry uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengra
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa
2 kruidnagels
3 cm kaneel
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
7 lomboks
2 cm kunyit
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de kunyit, de jeruk purut, de serai, de laos, de kruidnagels, de kaneel, de palmsuiker en de asam jawa en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat de saus indikt.