zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Kaki Ayam Masak Pindang - gekruide gestoofde kippenvoeten
- Sayap Goreng Ebi - gebakken gekruide kippenvleugeltjes
- Terong Goreng Kuluku - gebakken aubergine
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Ayam Opor Panggang - kip in kokosmelk
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Yaam Som-O - gekruide pomelosalade
- Ayam goreng kecap - gebakken kip met kecap saus
- Panaeng Gai - droog gebakken gekruide kip
- Kurabu manda - Geroosterd kokos met bananenbloem
Gulai Ayam Padang - Padangse kip curry


Gulai Ayam Padang
Padangse kip curry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
750 ml water
200 ml kokosmelk
3 sereh/citroensgras
7 jeruk purut blaadjes
6 kruidnagels
3 kardemon
6 cm kaneel
1/2 steranijs
50 gr palmsuiker
1 1/2 theel asam/tamarinde
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel zout
7 cm laos
3 cm jahe
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels, de kardemon, de kaneel en de sternaijs voor 5 minuten.
Voeg dan de kip, de palmsuiker en de asam toe en bak de kip rondom bruin en niet meer roze. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Serveer.
Padangse kip curry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
750 ml water
200 ml kokosmelk
3 sereh/citroensgras
7 jeruk purut blaadjes
6 kruidnagels
3 kardemon
6 cm kaneel
1/2 steranijs
50 gr palmsuiker
1 1/2 theel asam/tamarinde
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel zout
7 cm laos
3 cm jahe
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels, de kardemon, de kaneel en de sternaijs voor 5 minuten.
Voeg dan de kip, de palmsuiker en de asam toe en bak de kip rondom bruin en niet meer roze. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.