Padangse kip curry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
750 ml water
200 ml kokosmelk
3 sereh/citroensgras
7 jeruk purut blaadjes
6 kruidnagels
3 kardemon
6 cm kaneel
1/2 steranijs
50 gr palmsuiker
1 1/2 theel asam/tamarinde
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel zout
7 cm laos
3 cm jahe
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels, de kardemon, de kaneel en de sternaijs voor 5 minuten.
Voeg dan de kip, de palmsuiker en de asam toe en bak de kip rondom bruin en niet meer roze. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Serveer.