Gulai Ayam Padang
Padangse kip curry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
750 ml water
200 ml kokosmelk
3 sereh/citroensgras
7 jeruk purut blaadjes
6 kruidnagels
3 kardemon
6 cm kaneel
1/2 steranijs
50 gr palmsuiker
1 1/2 theel asam/tamarinde
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel zout
7 cm laos
3 cm jahe
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels, de kardemon, de kaneel en de sternaijs voor 5 minuten.
Voeg dan de kip, de palmsuiker en de asam toe en bak de kip rondom bruin en niet meer roze. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- 蓑衣黄瓜 - pittige komkommer salade
- Balado Kentang Teri Cabai Hijau - gebakken aardappelen met ansjovis en groene peper
- Asinan Sapudi - tauge met komkommer in een kecapsaus
- Asem-Asem Terong - pittig stoofpotje van aubergine
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Gaeng Jued - soep met paddestoelen
- Tom Kha Gai - kippensoep met kokosmelk
- Babingka - Cake van kokos- en rijstemeel
- Lepat ubi - cassave snack uit Sumatra
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...